Vliegen met mijn DJI Phantom 3 Advanced

Het vliegen met een drone is al een tijdje behoorlijk onder de aandacht in de media. Regels worden aangescherp omdat de markt van de Drone gigantisch in opkomst is en de Drone veelal als speelgoed gekocht wordt.

De gevaren die daarmee om de hoek komen is dat kinderen en/of volwassenen onverantwoord met hun drone omgaan, de regels niet kennen en daardoor ook een gevaar voor hun omgeving zijn met alle gevolgen van dien.
Rond draaiende propellerbladen zijn net hakmessen en kunnen lelijke wonden en letsel veroorzaken. De grootte van de drone maakt dan niet eens zoveel uit.
Het kleine speelgoedspul is meestal te besturen via een tablet of telefoon. De nauwkeurigheid van besturen laat dan ook te wensen over. Wanneer zo'n drone eenmaal de conrole kwijt is, is dit veelal slecht te corrigeren.

Zelf vlieg ik met een geavanceerd toestel van DJI. DJI is een van de grootste en bekendste dronefabrikanten in de wereld. Mijn DJI Phantom 3 Advanced beschikt over een Full HD Camera die volledig gestabiliseerd is. Daardoor hangt de camera tijdens opnames van zowel foto als film super stil.
Door de geavanceerde beveiliging, die zelfs de batterijtemperatuur in de gaten houdt, is het met deze drone super veilig om te vliegen.
De drone maakt tijdens het opstarten verbinding met zoveel mogelijk sattelieten, soms wel 20 stuks. Daardoor zal de drone ook op zijn positie blijven hangen wanneer ik de controllers van de zender los laat. In principe zou ik er dan zo van weg kunnen lopen, maar dat mag natuurlijk niet. De drone moet altijd in het zicht zijn.
Mocht het zo zijn dat de drone toch zijn verbinding met de zender zou verliezen, of dat de batterij spanning te laag wordt, dan zal mijn drone uit zichzelf landen op de plek waar hij is opgestegen.

Natuurlijk is goed oefenen en ervaring nog steeds heel belangrijk en moet je altijd in je achterhoofd houden dat er wat verkeerd kan gaan en een plek voor de "nood" landing in gedachten hebben. De directe omgeving blijven scannen op omstanders, onverwachte opduikende objecten en andere obstacels blijft natuurlijk erg belangrijk.

Enkel filmjes van mijn Dji Phantom en mijn nieuwste Phantom 3 Advanced.

De bovenste 3 filmpjes zijn gemaakt met mijn nieuwste Phantom 3 Advanced waarbij de allernieuwste techniek op camera stabilistatie goed zichtbaar is.


                       

Enkele foto's gemaakt met de drone.